29 de juliol de 2013

Agenda alterada

Aviat s'acabaran les vacances d'estiu, començarà un nou curs... i necessitem una agenda nova! Per mi, és imprescindible. Aquest cop, enlloc de començar-la des de zero fent el disseny de les pàgines, he alterat una agenda. He aprofitat el contingut i el que he fet és les tapes de nou i separadors de mesos a més de decorar pàgines interiors. Com ho he fet? Anem-ho a veure!

Pronto se acabaran las vacaciones de verano, empezará un nuevo curso... y necesitamos una agenda nueva! Para mi, es imprescindible. Esta vez, en lugar de empezarla desde zero haciendo el diseño de las páginas, he alterado una agenda. He aprovechado el contenido y he hecho las tapas de nuevo y los separadores de meses, además de decorar páginas interiores. Cómo lo he hecho? Vamos allá!

Papers utilitzats: Engraver, de Prima Marketing
Papeles utilitzados: Engraver, de Prima Marketing

Primer pas:

- Trec les anelles de l'agenda. A partir de les mides que faci la vostra tapa, he tallat dues peces de cartró (portada i contraportada) de la mateixa alçada i un centímetre més amples. Per què? Doncs perquè a l'afegir els separadors mensuals, no volia que em sobresortissin de l'agenda. 

- Sacar las anillas de la agenda. A partir de las medidas que haga vuestra tapa, he cortada dos piezas de cartón (portada y contraportada) de la misma altura pero un centímetro más anchas. Para qué? Para cuando después añada los separadores mensuales, no se me sobresalgan de la agenda.Segon pas:

- Folrar la portada i la contraportada. He deixat 2cm de marge per banda de la mesura de la tapa. És a dir, la meva feia 13x17 cm, per tant, les dues peces de paper medeixen 17x21cm.

Consell! Enlloc d'utilitzar cinta de doble cara, proveu amb cola blanca, et deixa una mica de marge per corregir la posició del paper en cas que no ens quedi centrat.

- Forrar la portada y la contraportada. He dejado 2cm de margen para cada lado de la medida de la tapa. Es decir, sí la mía mide 13x17cm, los papeles para forrar la tapa miden 17x21cm.

Consejo! En lugar de utilizar cinta de doble cara, probad con cola blanca, te deja un poco de margen para corregir la posición del papel en caso de que no nos quede del todo centrado.


Tercer pas:

- Un cop folrades la portada i la contra, folro la part interior amb paper decorat. En aquest cas, el paper medeix 0,5cm menys per banda. I ja tenim la portada i la contra fetes! Jo les he deixat així, però podeu fer-hi butxaques, solapes... el que us vingui de gust!

- Una vez forradas la tapa y la contra, forro la parte interior con papel decorado. En este caso, el papel mide 0,5cm menos por lado. Ya tenemos la portada y la contra portada hechas! Yo las he dejado así, pero podéis hacer bolsillos, solapas... lo que queráis!


Quart pas:

- Toca fer les solapes. En aquest cas, n'he fet 10, que van del setembre al juny, igual que els mesos que conté l'agenda. Com podeu veure, les he fet en grups de quatre, així que el resultat final ha estat 4-4-2 (veure imatge inferior). És molt senzill. Heu de tallar 10 peces (o tantes com separadors vulgueu) de la mateixa mida que la portada (recordeu que havíem deixat 1cm més de marge?). Ara heu de decidir de quan voleu que sigui cada grupet de separadors. En el meu cas, com l'he fet de 4 i l'alçada de la portada era 17 cm, he dividit aquesta quantitat entre 4 (4,25cm), i aquesta és la mesura que té cada solapa. D'amplada fa 1 cm. 

- Toca hacer las solapas. En este caso, he hecho 10 (septiembre-junio), igual que los meses que contiene la agenda. Como podéis ver, las he hecho en grupos de cuatro, así que el resultado final es 4-4-2 (ver imagen inferior). Es muy fácil. Tenéis que cortar 10 piezas (o tantas como separadores queráis) de la misma medida que la portada. Ahora tenéis que decidir de cuantos separadores va a ser cada grupo. En mi caso, como es de 4 y la altura de la portada era 17cm, lo he dividido entre 4 (4,25 cm), y esta es la medida de cada solapa, y de 1cm de ancho.


Cinquè pas:

- Decorar les solapes. Aquí podeu veure que, en cada solapa, hi he posat una cita, un segell estampat, una butxaqueta... cada solapa és diferent! 

- Decorar las solapas. Aquí podéis ver que, en cada solapa, he puesto una cita, un sello estampado, un bolsillo... cada solapa es diferente!Sisè pas:

- Enquadernar. Agafant com a referència la tapa original de l'agenda, em marco els forats a la portada, contraportada i les solapes. Faig els forats amb la "crop-a-dile" (o similar) o bé amb la "bind-it-all". Un cop ho tinc fet, monto l'agenda i l'enquaderno. Jo ho he fet amb la "bind-it-all" amb anelles d'1 1/4 polzades. L'original no em serveix ja que, al afegir-hi més coses, no era prou ampla.

- Encuadernar. Cogiendo como referencia la tapa original de la agenda, maraco los agujeros en la portada, la contraportada y las solapas. Hago los agujeros con la "crop-a-dile" (o similar) o con la "bind-it-all". Una vez hechos, monto la agenda y la encuaderno. Yo lo he hecho con la "bind-it-all" con anillas de 1 1/4 pulgadas. La original no me servía ya que, al añadir más páginas, no era lo suficientemente ancha.I ja tenim l'agenda acabada! Recordeu que la imaginació és infinita. Podeu afegir-hi separadors per l'apartat de telèfon, dades personals, posar butxaques...

Y ya tenemos lista la agenda! Recordad que la imaginación es infinita. Podéis añadir separadores para los datos personales, teléfonos, poner bolsillos...


Espero que us hagi agradat i us sigui de molta utilitat! I si en voleu alguna, parlem-ne ;)

Espero que os haya gustado y os sea de mucha utilidad! Y si queréis alguna, lo hablamos! ;)

4 comentaris:

 1. Moltes gràcies per ajudar-nos a començar el curs amb més scrap !!!

  ResponElimina
 2. A mi si que me va a ayudar a empezar bien el curso :-P La tengo en mi poder!!!!
  me encanta la agenda!! es un regalazo impresionante.
  Y es perfecta.

  Gracias Iris!!!

  ResponElimina
 3. Molt bo el pas a pas i t'ha quedat genial!!

  ResponElimina

Gràcies pel teu comentari!!!
Gracias por tu comentario!!!